Kako nanositi maskaru? Male tajne i trikovi

Kako nanositi maskaru? Male tajne i trikovi

Pokazat ćemo vam 3 tehnike nanošenja maskare na trepavice. Cilj je s četkicom postići otvoren pogled, a trepavice izdužiti i dati im punoću.

Postoji mnogo načina nanošenja maskare, a svaki od njih ima drugačiji učinak i finalni rezultat. 

Cik-cak tehnika nanošenja maskare

Ovo je ujedno i najlakša metoda. Sve što trebate napraviti je pomicati četkicu maskare lijevo-desno dok je provlačite kroz trepavice od korijena prema vrhu. Nanošenje maskare započnite od sredine trepavica te postupno četkicu pomičite prema vanjskim rubovima oka, a cijeli postupak završiti u unutarnjem kutu oka.  Ova tehnika omogućava ravnomjerno nanošenje boje na trepavice, a vizualno ih produljuje i sprječava spajanje dlačica trepavica. 
metode i tehnike nanošenja maskare na trepavice

pexels

Nanošenje maskare tehnikom treptanja

Treptanje nije ništa manje popularna metoda. Ono što trebate napraviti je staviti četkicu maskare na rub kapaka i zatvoriti oko, ponavljajući istu radnju nekoliko puta. Ova metoda svidjet će se osobama s dugim i gustim trepavicama jer ravnomjerno raspoređuje maskaru te osigurava prirodan izgled. 
metode i tehnike nanošenja maskare na trepavice

pexels

Nanošenje maskare vrhom četkice

Maskaru na svoje trepavice možete nanijeti i vrhom četkice. Čak i profesionalnu vizažisti rijetko koriste ovu tehniku, iako im upravo ona daje maksimalan volumen. No nemojte se obeshrabriti. Rijetko se koristi jer nije prikladna za sve vrste trepavica. Ako imate guste trepavice postoji vjerojatnost da će izgledati neprirodno i 'teško'. Iako vam savjetujemo da ju barem jednom probate, jer mogli biste otkriti kako je idealna za vas i pitati se što ste čekali toliko vremena na savršene trepavice
metode i tehnike nanošenja maskare na trepavice

unsplash